Har du noen gang opplevd at noen har lyst til å forandre deg? Fysisk? Psykisk? Det har jeg, mange ganger. Før ble jeg bare skuffet. Det såret meg at folk tenkte slik om meg, spesielt de nærmeste. Jeg tenkte også at siden de ville at jeg skulle forrandre meg, så er dette trekk de ikke liker med meg. Og som sikkert ingen andre liker heller. Jeg fikk et dårlig syn på meg selv, mye på grunn av dette. En liten jente som alltid var glad, ble til en jente som så glad ut, men hadde det ikke fint på innsiden. Jeg latet som at jeg ikke brydde meg om hva folk sa, men det gjorde jeg. Det gikk inn på meg.

Frem til den dag i dag, så har de fortsatt ment det samme. Folk i livet mitt har kommet og gått på grunn av flytting og lignende, men de mener stort sett det samme. At jeg er for rund. At jeg har personlighetstrekk de ikke liker. Kanskje er det flere ting? Men det er det jeg har betet meg mest merke i.

For et år eller snart to siden, så ble jeg tilbudt en "belønning" jeg virkelig har lyst på. Men, for å få den belønningen, som de selvfølgelig vet at jeg har kjempe lyst på, satte de et krav om at jeg skulle forandre meg. Jeg skulle gjøre noe de ville, over tid, som skulle resultere i forrandring. Og jeg tenkte at det var snilt at denne personen, som står meg svært nært, tilbød meg denne belønningen. Men, det gjorde meg også sint.. Hvorfor skal jeg forandre meg slik denne personen mener at jeg skal være? bare for å få en ting jeg i teorien kan kjøpe selv etter litt sparing? Hvor galt er det ikke at denne personen skal prøve å bestemme hvordan jeg skal være?!

Jeg har ikke gjort det som jeg ble tilbydt på disse årene. Jeg har ikke latt denne personen forandre meg, selv om mange andre kanskje er enig om at jeg burde det. Jeg syns at hvis jeg skal forandre meg, så skal jeg gjøre det av fri vilje. Om de ønsker å tilby meg en gulrot, som motivasjon, når de ser at det er noe jeg ønsker å nå, så er det kjempekoselig. Men å tilby meg det, og antyde at dette er noe jeg burde gjøre. BARE fordi DE vil at jeg skal gjøre det...?

Jeg tror ikke de personene forstår selv hva de setter meg igjennom når de gjør slikt. Hvordan mine egne tanker ødelegger meg når de får meg til å tenke slik om meg selv. Hvor deprimert jeg blir. Hvor mye skade det faktisk gjør.

Nå er jeg egentlig på samme plass som før. men, istedenfor å bli bare skuffet og lei meg, blir jeg også forbannet. Hvorfor skal de bestemme over meg? Det er min kropp. Det er min psyke. Det er mitt liv. Hvilken rett har de til å prøve å forandre meg? Foreldre. Familie. Venner. Bekjente. Lærere. Fremmede. Ingen andre enn JEG har retten til å si hva som burde endres med meg. At de syntes det, er helt greit. At de sier det til meg; det er ganske slemt. Men kan til tider være noe man trenger å høre. At de skal si det, mene det og prøve å presse meg til å gjøre noe med meg selv, som de aldri engang har spurt meg om, det blir helt feil. Jeg har aldrt fått spørsmålet; hva syns du? De har aldri spurt meg om jeg er fornøyd med meg selv. Om jeg faktisk har lyst til å forandre meg på noen som helst måte. De antar eller mener, og trumfer igjennom. Er ikke det galt?

De forstår ikke hva dette gjør med meg.

 

 

Har du noen gang opplevd noe lignende?
Del gjerne dine erfaringer enten i kommentar eller på melding.


Dovahkiin
Dovahkiin er en tyve år gammel jente som for tiden studerer i Volda. Jeg er opptatt av spill, tv og serier, bøker, musikk, biler, interiør, håndarbeid, design, medie, foto og lignende - Bloggen kommer nok til å være preget av disse interessene!


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2016 · November 2015Kategorier


· Blogg · Serier · Spill · Tips · YtringerSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits