Av og til får man litt skrivesperre, det er helt normalt generelt, men ganske vanlig her på blogg.no slik jeg har forstått. Tenkte jeg kanskje kunne dele min teknikk til hvordan å finne ting å skrive om. Jeg lager nemlig tankekart og lister!
Bloggen min er jo helt ny, så jeg har jo ikke lyst til å gi vekk alle mine ideer til hva jeg skal blogge om, derfor har jeg laget et tankekart med ganske enkle og vanlige ting å skrive om, det er ikke ideene du skal henge deg opp i, men teknikken.

Her kan dere da se tankekartet jeg har laget i full fart (beklager stygg skrift og rotete oppsett. Innså litt sent at jeg burde hatt et større format og/eller mindre penn)


Det er jo ganske åpenbart hva jeg har gjort, men kan likevel forklare tankegangen min. Her har jeg da begynt med bloggnavnet mitt, skrevet inn noen få interesser som jeg eksempelvis kunne tenkt å skrive om, i dette tilfelle Game of Thrones, Bil, Filmer og Serier, Interiør og Skyrim. Bygger videre på dem en etter en. Jeg er høyrehendt og beynte derfor til høyre i tankekartet. Skrev inn det første jeg kom på, som er favorittspillet mitt Skyrim. Tenkte videre "hmm, hva slags innlegg kan jeg skrive om Skyrim?" kom da på flere ideer. Jeg kan lage en Review, altså anmelde spillet, og anbefale eller eventuelt "fraråde" folk å spille det utifra hva jeg syns om det. Videre kan jeg skrive om vaner da dette er et spill mange spiller på veldig forskjellig måte. Mange, gutter spesielt, har ledd litt av hvordan jeg spiller det da jeg er opptatt av å gjøre alleeee oppdragene og å sample på ting, for gøy. Dette er noe man kan lage et morsomt innlegg av.

For å ta et annet eksempel kan vi ta interiør biten av tankekartet. Det er en ganske mainstream ting å skrive om, men igjen så har alle forskjellig smak og meninger om ting. Derfor kan det være gøy å skrive om interiør dersom det er en interesse. Jeg tenkte da at jeg kunne skrive om hva jeg ønsker meg; "wants" altså. Eller jeg kan presentere hvordan det ser ut der hvor jeg bor. Du kan også lage et slags moodboard og vise hva du kunne tenkt å sette sammen i la si en stue - til inspirasjon for andre og for deg selv.

Tenker at det ikke er vits å dra frem flere eksempler da dere kan se på tankekartet selv. Dere forstår nok hva det går i, og det jeg prøver å si er at dere kan skrive om bokstaveligtalt hva som helst! Om du har lyst til å skrive en 2500 ords stil om andre verdenskrig, så gjør det. Om du har lyst til å ytre dine politiske meninger, eller om du har lyst til å skrive et innlegg om hva du spiste til frokost, så gjør det. Så lenge det er noe du har lyst til, go for it. Dersom du ikke har noe spesielt med interesser, så blir det vanskelig, men da igjen har man jo spørsmålet; Hvorfor har du blogg? Hva vil du oppnå med bloggen din? Dette kan være nyttige spørsmål for alle uansett om de har skrivesperre eller ei. Få i gang tankene, være litt kritisk til seg selv.

Andre teknikker og lure ideer til hvordan man kan finne på nye ting å skrive om er å ha med seg en liten bok (eller buke notatene på mobilen, osv) og rett og slett tenke over det når man lager mat, går til skolen, eller lignende. Med en gang man kommer på en ide, uansett hvor stor eller teit, skriv det ned. Den kan utvikles hvis den er vag. Ofte kommer man på ting når man tenker på helt andre ting også. Helt tilfeldig.
Jeg har en lang liste selv som jeg har skrevet. Har tilføyd nye punkt på den etterhvert som jeg kommer på det i løpet av en dag eller natt.

I mine øyner er det uansett viktig at man tenker utifra hva man har lyst til å skrive, ikke utifra hva man tror kommer til å gjøre bloggen din populær. For da ender du mest sannsynligvis opp med å skrive det samme som de fleste andre med samme ønske... :)


Masse lykke til med skrivinga.
Kom gjerne med tilbakemeldinger dersom du har noen tanker rundt dette.

#Skrivesperre #Tankekart #Vinnoverskrivesperren #Tips #Teknikk


Dovahkiin
Dovahkiin er en tyve år gammel jente som for tiden studerer i Volda. Jeg er opptatt av spill, tv og serier, bøker, musikk, biler, interiør, håndarbeid, design, medie, foto og lignende - Bloggen kommer nok til å være preget av disse interessene!


Legg meg til som venn
Arkiv


· November 2015Kategorier


· Blogg · Serier · Spill · TipsSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits